עם טעם כזה אין טעם לספור קלוריות...(מי אמר 'פנקייק' ולא קיבל?!)
יש מאכלים שיש עליהם קונצנזוס, לפחות כשמדובר בילדים.
רוב הילדים אוהבים צ'יפס, שניצל, גלידה, שוקולד, המבורגר, פנקייק, מרשמלו, טוסט גבינה צהובה, קוקה קולה, מילקשייק, נקניקיות.
כמעט בכל בית בישראל הרשימה הזו היא הנבחרת העולה בארונות-המטבח ובמקרר.
מה שמעניין הוא, שאלו העדפות שיוצאות את גבולות ישראל ושגם ילדים באירופה ובארצות הברית מעדיפים את 'שחקני הנבחרת' הזאת.
''שיר שחלמתי על פראג'' (ועל הפנקייק בפראג...)
פנקייק וקרפ צרפתי הם קינוחים שגם מבוגרים מאוד אוהבים, רואים אותם בהרבה אירועים בשלב הקינוחים, במזנונים בדרכים, בכיכרות בערים הגדולות באירופה.
למשל, בפראג בכיכר ליד 'סימטת האלכימאים' יש דוכן פנקייק מפורסם בכל העולם, בבעלות משפחה שההתמחות שלה בתחום הזה עברה את מאה וחמישים השנים.
הטעם של הקרפ והפנקייק שנמכרים בדוכן הזה ידוע בכל העולם, מגיעים אל הדוכן הזה מכל רחבי תבל, הקרפ שם מוגש בצורת גליל חלול שמיוצר חם 'על המקום', מוסיפים לו מה שבא לפי הטעם: קצפת גלידה, שוקולד חם, וניל (יש מלא אופציות) ומיליוני תיירים פוקדים אותו בכל שנה, כל השנה.
פראג ידועה גם ב'קיורטוש' המסורתי שלה, שמוצע גם בגרסה הכשרה שלו, באזור הכיכר העתיקה ליד 'השעון האסטרונומי', בטעם שאי אפשר לשכוח כל הדרך חזרה לירושלים.
חייבים להודות שיש איזה קסם מיוחד בפנקייקים האירופאים. אי אפשר 'לקחת מהם את זה'.
תנסו את זה בבית
אם בלוטות הרוק שלכם התחילו לעבוד שעות נוספות רק מלקרוא על הפנקייק הצ'כי, קבלו מתכון להכנה זריזה של פנקייק ישראלי אצלכם בבית, מתאים להכנה במחבת פנקייק עם 7 עיגולים/שקעים (למילוי שני 'סבבים' במחבת)
המצרכים: כוס קמח, שתי כפות סוכר, טיפונת מלח, ביצה אחת, שתי כפיות אבקת אפיה, שתי כפות שמן, כוס חלב, שתי כפיות תמצית-וניל. לקישוט בסיום: אבקת סוכר, ו/או רוטב מייפל, או גלידה.
אופן ההכנה: מכניסים לקערה את כל החומרים היבשים, יוצרים 'בור' קטנטן במרכז התערובת ולתוכו מוסיפים את החלב, השמן, תמצית-הווניל והביצה. מערבבים במטרפה עד שאין גושים, ומניחים לחמש דקות בצד.
משמנים היטב את מחבת הפנקייק – ממש כל תא ותא שלו, ובעזרת מצקת יוצקים מהבלילה שנתקבלה לתוך כל עיגול/שקע שבמחבת. מחממים על אש בינונית, וכשמופיעות טיפה בועות על כל עיגול-פנקייק, הופכים אותו בעדינות לצד השני.
כשמוכן, מוציאים החוצה לקירור.
בעת ההגשה אפשר להוסיף מייפל, אבקת סוכר או גלידה, לפי הטעם.
איזה סוג של מחבת פנקייק כדאי לקנות?
בגדול, יש מחבתות פנקייק במגוון גדלים, המבוקשות ביותר הן בקוטר של: 26-27-24 יש כאלו עם 6-8 שקעים/תאים עגולים שלתוכם מכניסים את בלילת הפנקייק.
רובן יצוקות מחומרים ידידותיים למשתמש. לדוגמא:
* מחבת פנקייק יצוקה מאלומיניום (שאיננה מכילה עופר או קדימיום) עם ידית שלא מתחממת ונוחה לשימוש, בעלת קוטר של 27 עם 7 תאים עגולים. נוחה מאוד לניקוי.
* יש ערכה מקצועית להכנת פנקייק, שכוללת מחבת פנקייק 22 ס"מ עם ידיות ארגונומיות מבודדות חום, בציפוי נון-סטיק למניעת הידבקות, זוג טבעות סיליקון, מרדד עץ ומרחן עץ.
* יש מחבת מולטי-פנקשן שמתאימה להכנה של שלושה מאפים: קרפ, פנקייק ובלינצ'ס.