מכונת פסטה איטלקית
תוכניות בישול ואפייה ביתיות או מקצועניות הן להיט כיום.
בכל ערוץ כמעט ניתן למצוא תוכניות בישול מסוג כזה או אחר שהמתמודדים בהן מבשלים מטעמים מורכבים ונפלאים בעבודת יד ומחומרים שניתן למצוא כמעט בכל סופר.
גם הרשתות החברתיות מוצפות פוסטים, תמונות ומתכונים רבים ומגוונים לשימושם של העוקבים הרבים.
אחד המתכונים האהובים, הקלים והחביבים ביותר על מפרסמי הפוסטים וגם על הטבחים הביתיים למיניהם, הוא הכנת פסטה ביתית.
הכוונה היא להכנת הספגטי עצמו, כולל לישה, רידוד וחיתוך במטבח הביתי.
מכונת פסטה חשמלית
ההכנה אינה עניין מסובך או קשה לביצוע. זהו בצק פשוט וקל להכנה, המיועד לחלות או עוגות שאינו דורש התפחה, אפייה ואף לא ערבוב במיקסר.
שני חומרים בלבד – קמח וביצה – שהשילוב שלהם יוצר את המרקם הנוקשה מעט לעבודה ביד.
עיקר העבודה אם כן, טמון ברידוד עלה הבצק עד לעובי הרצוי וחיתוכו באופן הדרוש לכם.
את שתי הפעולות הללו ניתן לבצע בקלות במכונת פסטה ביתית.
לעבודה קלה עוד יותר אפשר לבחור במכונה שתקל ותזרז את ההכנה.
המכונה החשמלית מאפשרת את פעולות הרידוד והחיתוך ללא הפעלת כוח או מאמץ.
ידית המכונה הידנית מוחלפת במנוע קטן ויעיל במיוחד, המזרז ומקצר את משך הפעולות.
ניתן לרדד את הבצק עד לעובי של 0.6 מילימטר ולהכין ממנו ספגטי או פטוצ'יני לפי העדפתכם האישית.
כמה זה עולה?
המכשיר עצמו אינו הוצאה גדולה במיוחד ועשוי להגיע לכמה מאות בודדות של שקלים ועד לאלף שקלים עבור המכשירים המקצועיים יותר.
המכונה מכילה שתי גלילות: רולרים ישרים המיועדים לרידוד הבצק, ושני רולרים נוספים לחיתוך עלי הבצק לצורות הספגטי או הפטוצ'יני.
לאחר רכישת המכשיר עצמו, ניתן להוסיף לו ערכות חיתוך נוספות של הפסטה בעוביים שונים, החל ממילימטר אחד ועד 12 מילימטר.
בנוסף, ניתן לרכוש ערכות חיתוך נוספות לצורות אחרות של המנה כגון לינגוויני, פפרדלה ואף רביולי. כל ערכה כזו ניתנת עולה בסביבות 250-100 ₪ תלוי בסוג הערכה לתוספת.
אביזרים נלווים אפשריים נוספים למכשיר יכולים להיות תבנית רביולי ידנית, מערוך ומתקן ייבוש דקורטיבי ושימושי. אוהבי הפסטה המושבעים בוודאי יוכלו ליהנות ממגוון האפשרויות הטמונות במכשיר.
כלים משלימים למטבח הביתי שלכם
אם חשקה נפשכם בארוחה איטלקית מסורתית, וכבר הכנתם פסטה ביתית נפלאה, אשר לה צירפתם רוטב עגבניות, שמנת או אפילו פסטו, בוודאי תרצו להשלים את הארוחה בכלים נוספים שיהפכו את הארוחה למושקעת ומושלמת אף יותר.
אם אין ברשותכם סיר ספגטי הכולל גם מסננת, תוכלו להיעזר במסננת נירוסטה איכותית לסינון המנה לאחר הבישול.
את הספגטי שהכנתם תוכלו להגיש בקערת קורנינג גדולה מרובעת או עגולה, יחד עם צלחות עמוקות המתאימות לארוחה כזו בדיוק.
מזלג הגשה וערבוב או לחלופין מלקחיים עדינים מסיליקון יוכלו לסייע לכם בערבוב המנה ולהגשתה כמובן.