מה זה בישול בוואקום?

מדובר בשיטת בישול בתוך שקיות אטומות, שלתוכן מוכנס המזון, וכשהמזון כבר בתוך השקית, מכניסים אותו עם השקית לתוך מיכל/סיר מלא מים, ומבשלים בטמפרטורה נמוכה (או באמצעות קיטור) זה מאוד דומה להכנת חמין בשקיות 'קוקי' בסיר מיוחד, שמחובר לחשמל על ON נמוך, במשך כל הלילה.

שיטת הוואקום מבשלת את האוכל בצורה מושלמת ואחידה, משמרת את הטעם והתיבול ברמה מקסימלית והכי חשוב – שומרת על הערכים התזונתיים של המזון.

So far ,so wid…So good!

לשיטת הבישול בווקום יש שם נוסף: "סו-וויד" בצרפתית פירושו "סגור בואקום", היא שומרת בצורה מקסימלית על הטריות של האוכל, על העסיסיות שלו ועל 'ארומת טעמים' מושלמת.

הסגירה של המזון בתוך שקית שמוציאים ממנה את האוויר היא בעצם הואקום.

המזון נכנס לשקית ומשם מי שדואג לבשל אותו זה ה'ראנר', סוג של גוף חימום (כמו שפעם היו נעזרים במעין כף-חימום שהיו מכניסים צד אחד שלה לחשמל וצד שני לכוס, וכך המשקה היה מתחמם עד רתיחה)

הראנר נכנס אל מיכל המים/ה'אמבט' שבו יושב האוכל בתוך השקית המיוחדת, ומחמם את המיכל בטמפרטורה מוקפדת, אחידה, מתוכננת מראש, עד לרמה שהאוכל מוכן.

איזה סוגי מזון מתאימים לבישול בווקום? (רשימה חלקית)

  • עוףבישול דג בוואקום
  • בשר, סטקים, סינטה
  • ירקות
  • דגים
  • ביצה עלומה

יתרונות של בישול בוואקום

  • שמירה על טריות המזון
  • מיקסום טעמי המזון
  • יש חיים ארוכים יותר לתבשיל שכבר הוכן בשיטה הזו
  • שמירה על הוויטמינים, המינרלים, הערכים התזונתיים של המזון
  • בישל חסכוני: מבשלים בול את הכמות שרוצים/צריכים, בהכנת מנות: מנה בכל שקית, או שקית גדולה עם כל המנות יחד, אבל בכל מקרה: מחשבים מראש את המנות הנדרשות ורק אותן מכינים
  • שיטת בישול חסכונית גם מבחינת צריכת חשמל מבוקרת, איטית
  • מבשלים עם ציוד ייעודי שמסייע לקבל תוצאה מקסימום טעימה ומזינה. יש ליין-מוצרים ייעודי לבישול בווקום, הפריטים שהכי בשימוש מתוך ה'קולקציה' הם: מכונת וואקום, מכשיר בישול, שקיות מיוחדות לבישול בוואקום, מיכל בישול מיוחד, סיר בישול (אפשר גם בסיר ביתי רגיל) ראנר.

ציוד מקצועי לבישול בווקום

  • מכונת ואקום אוטומטית קאסו.
  • מכונת ואקום אוטומטית Caso VC100 - מהנמכרות ביותר בעולם: שומרת על טריות המזון ומאריכה את זמן אחסון-המזון עד פי 8 מאחסון סטנדרטי.
  • מכונת ואקום Fresco + 50 שקיות.
  • ראנר.
  • מיכל פוליקרבונט לבישול בשיטת סו-וויד.
  • מעמד סו-ויד לבישול בואקום Sousvide Rack.
  • מארז אנובה פרסיז'ן - הכולל מכשיר בישול, מכונת ואקום, ארבעה גלילי שקיות בישול סו-וויד, מיכל פוליקרבונט. הערכה מתאימה לחיבורי החשמל בישראל, מגיעה עם אחריות לחמש שנים.
  • גלילי שקיות וואקום בגדלים שונים: 25X35, 30X20, 30X40 .

ערכות ופריטים לבישול סו-וויד נעים סביב 350-1200 שקלים, תלוי באיזה פריטים מדובר.

סך הכל הציוד נגיש לכל כיס ובוודאי כדאי-להשקעה, כי בסופו של דבר כשהתזונה שלכם עשירה יותר, הבריאות שלכם תקינה יותר.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי