כלי חובה לבישול אסייתי

בין אם אתם אוהבים אוכל קמבודי, סיני, תאילנדי, ויאטנמי, הודי, או אוכל מכל אחד מהמטבחים שנמצאים תחת המטריה הרחבה של "אוכל אסייתי" ורוצים ליהנות מהמטעמים שלהם בנוחות של הבית, השלב הראשון בדרך יהיה להצטייד בכלי המטבח המתאימים שפשוט אי אפשר בלעדיהם! בשלנים ביתיים רבים רוצים להתנסות בהכנת אוכל אסייתי, ומה שנחמד הוא שהמטבח האסייתי מאוד תכליתי- הוא אינו עוסק בגאדג'טים מורכבים. לרוב, הכלים הנחוצים די פשוטים כמו למשל מכתש ועלי או סלסלות אידוי מבמבוק. יחד עם זאת, אם אין לכם את הזמן והאנרגיה לטחון תבלינים עם מכתש ועלי, אתם פשוט יכולים להשתמש במעבד מזון.

בכל מקרה, לאלו מכם אשר עשים את צעדיהם הראשונים במטבח האסייתי, הנה המדריך לכלי החובה שיהפכו הפרטנרים למסע הקולינרי חוצה הגבולות שלכם!

 אוכל אסייתי

סיר אורז

הכוכב של הרשימה הוא סיר האורז מכיוון שהאורז הוא אחד המאכלים הפופולריים במטבח האסייתי, ולכן סיר האורז הוא מוצר חובה. אתם ודאי שואלים מדוע לקנות סיר אורז ייעודי ולא להכין אורז בסיר רגיל? התשובה פשוטה – כאשר אתם מכינים ארוחה אסייתית, אורז שרוף או לא מוכן זה הדבר האחרון שתרצו לדאוג לו, זה גם הבסיס של כל ארוחה ולכן האורז צריך להיות מושלם!

חפשו סיר אורז עם סלסלת אידוי מבמבוק כדי שתוכלו לאדות ירקות במקביל.

מכתש ועלי

מכתש ועלי זהו כלי נוסף ברשימה, ולא פחות חשוב. ברוב המטבחים האסיאתיים האותנטיים, זהו כלי הכרחי עבור טבחים רציניים והוא משמש ליצירת קארי. לא כל מכתש ועלי יעבדו, לכן בחרו דגם לא מלוטש מגרניט אשר יעיל יותר לטחינת תבלינים. כדאי לבחור דגם בקוטר 15 ס"מ, כדי שתוכלו להכין כמות גדולה יחסית של קארי בפעם אחת ולחסוך מעצמכם התעסקות.

מכתש ועלי

סכינים

בשתי מילים - סכיני קצבים.
סכיני שף איכותיות יהיו הפרטנריות המושלמות עבור כל המתכונים, והן ישמשו אתכם בסוגים שונים של מתכונים לעבודות קיצוץ שונות. תוכלו לכתוש עם הסכינים שום ולהעביר למכתש ועלי, כאשר מומלץ גם לשלב סכין קטנה לאוסף הכלים ואתם מכוסים.

כמו כן הוסיפו משחיז סכינים וקרש חיתוך יפה מעץ ויש לכם את כל מה שאתם צריכים.

ווק מברזל יצוק

לצד סיר האורז, מחבתות ווק צריכות להיות בכל רשימת מוצרי מטבח אסייתי שמכבדת את עצמה, למעשה, אי אפשר לחשוב על אף תרבות קולינרית בדרום מזרח אסיה שאינה משתמשת בווק. אתם תשתמשו בווק שלכם כדי לבשל כל דבר כמעט, ממוקפצים וקארי ועד לטיגון.

כאשר אתם קונים ווק יש כמה כללי ברזל, או יותר נכון לומר ברזל יצוק – הטעמים שיוצאים משימוש בווק מברזל יצוק פשוט ברמה אחרת לגמריי. כמו כן, כדאי לבחור בווק בגודל של לפחות 35 ס"מ עם ידית ארוכה כך שלא תצטרכו להתקרב לאש גלויה יותר מדי.


איש מכין אוכל עם ווק

סלסלת אידוי

בין אם אתם מכינים לחמניות, כופתאות תוצרת בית, וונטונים או ירקות, סלסלות אידוי הן פריט חיוני בכל מטבח אסייתי. למרות שיש כל מיני חידושים בגזרה, יש משהו קסום ומעט רומנטי בסלסלות במבוק מסורתיות. 
יחד עם זאת כן ישנם כלי אידוי מתכתיים אשר יכולים לשמש אתכם להכנת כמויות גדולות יותר של מאכלים.  

כף מסננת רשת

כפות מסננת רשת הן כלי מגוון להפליא ואפשר להשתמש בהן כדי להכין המון דברים, בעיקר הן מעולות לטיגון בשמן עמוק, להלבנת אטריות מבושלות ועוד. כף מסננת היא עוד אחד מהמוצרים החשובים בכל מטבח אסייתי, מה גם שזו מתנה מפנקת לטבחים אסייתיים שאתם מכירים.

יש לציין שחשוב לבחור בכפות איכותיות, עם ידית ארוכה מחומר איכותי ולא מסיליקון.


כף מסננת

מעבד מזון

יש מעט מאוד גאדג'טים במטבח האסייתי אבל אם אתם ממהרים ויש הרבה תבלינים שעליכם לטחון במהירות, מעבד מזון הוא פתרון. הקיבולת של מעבד מזון הופכת אותו לבחירה מושלמת גם להכנת מרקים אסייתיים, תבשילים, רטבים וקארי לארוחות משפחתיות גדולות.

אז זוהי הרשימה שלנו של כלי חובה לבישול אסייתי המתאימה לבשלנים ביתיים שאוהבים לבשל אוכל ממטבח זה, או להתחיל להתנסות!

 

 

 

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי