כך תשמרו על טריות האוכל ומקרר מסודר

כך תשמרו על טריות האוכל ומקרר מסודר - טיפים שבזכותם תזרקו פחות אוכל ושיעשו לכם מקום במקרר ובמקפיא. הכל לבית החליטו להפוך לכם את החיים לקלים יותר. למאמר>> 

אישה המתקשה לסדר את המקרר


מקרר הוא המוצר שאפשר תמיד לומר לגביו: "איך עשה האדם לפני שהומצא המקרר?" קורה שלפחות 10 פעמים ביום אנחנו פותחים וסוגרים את המקרר כדי להוציא יוגורט, שתייה קרה או ירקות לסלט. מקרר יכול בהחלט להיראות כמו המערה של עליבאבא, אך מהר מאוד המקרר יכול להיראות מוזנח, לא מסודר ועם ריחות שלא יחמיאו לאף ארוחה.

וכמו כל מכשיר היי-טק, יש לא מעט פונקציות שאתם יכולים להשתמש בהן כדי להפיק את המרב ממנו. לא רק שלמקררים יש תאים שונים המשרתים מטרות שונות, אלא שיש להם גם אזורי טמפרטורה שונים. ואם לא ידעתם זאת, סביר להניח שאתם מאחסנים את מוצרי הצריכה במקום הלא נכון, ואתם לא מנצלים כראוי את הנס המודרני שנקרא מקרר.

יש מיתוס מוזר שלפיו ככל שתשימו יותר מזון במקרר כך חשבון החשמל שלכם יופחת. למרות שזה היה יכול להיות נהדר, זה לא לגמרי נכון… המקרר שלכם מייצר את אותה כמות של קור, לא משנה כמה מזון תשמרו שם:( בניגוד לכך, ייתכן שאתם מבזבזים אוכל, שותים בטעות חלב מקולקל,  מוצאים תרד נבול ומוצאים את עצמכם הולכים למכולת השכונתית כי רוב האוכל שקניתם בשבוע שעבר לא נראה משהו.. 
ומה אם נאמר לכם שאתם יכולים, למעשה, לפרוץ את גבולות המקרר שלכם כך שיהיה יותר פרודוקטיבי? במאמר הנ"ל נראה לכם איך תעשו זאת…

 

כוונון נכון של עוצמת המקרר

שמירה על מזון קר היא פעולת א-ב בכל הנוגע להיגיינת מטבח.
פעולה זו מונעת צמיחה של חיידקים ומיקרובים אחרים שגורמים למזון להתקלקל ואף עלולים לגרום להרעלת מזון. ואתם לא רוצים להיות אלה שגרמו לכל החברים שלכם לשלשולים כי הגשתם להם ביצים מקולקלות.

שימו לב - מקררים צריכים להישאר בטמפרטורה של 4.4° צלזיוס (4.4° פרנהייט) או פחות, והמקפיאים צריכים להיות בטמפרטורה של 0º F (-17.7º C). אבל גם כאשר המקרר קר מספיק, הטמפרטורה תשתנה בחלקים שונים של המקרר בהתאם למידת הקרבה שלהם לאלמנט הקירור. זה עושה הבדל עצום במקום שבו אתם צריכים למקם מזון אסטרטגי לטריות מקסימלית.
בנוסף עליכם לקחת בחשבון ולהכיר אלו מזונות מחזיקים מעמד יותר משבוע ואלו לא.

 
אם ובת לוקחים משקה קר מהמקרר

עושים סדר במקרר - תכנון אסטרטגי של מיקום המוצרים במקרר

אז איך עושים סדר במקרר ומארגנים את המוצרים כמו שצריך?

1. על המקרר: ניתן להניח נייר סופג, ספרי בישול. לא מומלץ להניח מתקן ללחם, ובקבוקי יין מכיוון שזהו חלק מתחמם.
2. מדפים אמצעיים עליונים: שאריות אוכל מוכן, משקאות, מאכלים מוכנים לאכילה, עשבי תיבול.
3. דלתות המקרר: מיצים, קנקני מים, רטבים שונים כמו קטשופ, חרדל, מיונז ועוד. אל תאחסנו על דלתות המקרר ביצים וחלב כי מדובר על מוצרים עדינים.
4. מדפים תחתוניים: מומלץ לאחסן מוצרי בשר, חלב וביצים.
5. במגירות המקרר: אחסנו ירקות ופירות ובעדיפות יהיו מופרדים אחד מהשני.
6. במקפיא: קרח למקרה הצורך, פירות קפואים לשייקים, ירקות קפואים לבישול, בשר (אל תגזימו בכמויות), לחם (כמות שמספיקה למקסימום שבוע), ניתן גם לאחסן אוכל מבושל בתוך קופסאות סיסטמה.
7. לא מומלץ להקפיא: פירה, תפוחי אדמה, בצל, עגבניות.

טריק הכל לבית: החוכמה עם מקפיאים היא לארוז מזון היטב במיכלים שלהם ולשמור על הכל מאורגן היטב. זה מייעל את האחסון ושומר על האוכל המאוחסן יותר טרי וטעים.
במקום להשתמש בצנצנות זכוכית, שיכולות להישבר בעת קיפאון, הקפיאו מזון במיכלי פלסטיק המיועדים לכך או בשקיות מקפיא מפלסטיק שאפילו יאפשרו לכם לייעל את המקום יותר טוב שכן הן יכולות להיערם כאשר הן שטוחות, אחת על גבי השניה.
וכן, אנחנו יודעים שאתם לא רוצים לשמוע את זה, אבל מומלץ שתדאגו להפשיר את כל המקפיא ולהוציא משם הכל, לפחות פעם בשנה. במידה ולא תעשו זאת, תמצאו את עצמכם עם יותר מחצי סנטימטר של מאגרי קרח, במגירות דביקות ובבעיות אחסון.

מה לא להקפיא?

משרד הבריאות ממליץ שלא להקפיא את המוצרים הבאים:
1. סלטים ארוזים בוואקום
2. בשרים מעובדים כמו נקניק למשל
3. שימורי בשר
4. ארוחות מוכנות שבושלו בחנויות קייטרינג
5. ביצים בקליפה (קליפה זו יכולה להיסדק בקור קיצוני)

 

סידור המקרר - מה לגבי הדלתות

דלתות הן החלק החם ביותר במקרר ויש לשמור אותן למזונות העמידים ביותר בפני קלקול. שמרו כאן תבלינים, מיצים ומזונות אחרים שיכולים לעמוד בתנודות הטמפרטורה.
זכרו שפפריקה אינה נצחית - אפילו לתבלינים יש חיי מדף.
מכיוון שדלתות המקררים עלולות להתחמם, במיוחד כשהן נפתחות באופן קבוע, ביצים ומוצרי חלב לא צריכים להיות על הדלתות, גם אם אתם שתייני חלב מושבעים.

מדפים עליונים

המדפים העליונים של המקרר הם בעלי הטמפרטורות המאוזנות ביותר, בעוד שהמדפים התחתונים קרים ביותר. אסטרטגיה מקצועית אחת שמשתמשים בה במטבחי מסעדות היא למקם מאכלים שאינם זקוקים לבישול ליד החלק העליון של המקרר.
זה כולל שאריות אוכל, משקאות ומזונות מוכנים לאכילה כמו טורטיות, חומוס ומוצרי מעדניות. ניתן גם לשמור על רעננות עשבי התיבול על ידי הנחתם באגרטל או בצנצנת עם מים וכיסוים באופן רופף בשקית ניילון.

מדפים תחתונים

המדפים התחתונים הם ההימור הטוב ביותר עבור בשר נא, ביצים ומוצרי חלב אחרים. הם צריכים להיות מאוחסנים בטמפרטורות הקרות ביותר ולכן המדף התחתון הוא המיקום המושלם.
כדי למנוע התפשטות של חיידקים מבשר נא לאזורים אחרים, הקצו חלק מסוים במקרר כאזור הבשר שלכם, לבשר ולא לשום דבר אחר. צריך ששום ירק לא יעבור את הגבולות האלה.
שמרו את הבשר באריזתו המקורית, והניחו אותו על צלחת נקייה ולא עטוף בניילון נוסף.

באופן כללי: אל תעמיסו את המדפים שלכם יותר מדי. בניגוד למקפיא, המקרר לא אמור להיות סתום לגמרי. אוויר קר צריך לזרום. אם הוא לא יכול לזרום בחופשיות, תקבלו טמפרטורות לא מאוזנות עם כיסים של חום שאינו מומלץ לשימור מזון.

מגירות סגורות

מטרתן של מגירות המקרר היא לשמור על תנאי לחות המסייעים בשימור פירות וירקות. אבל אל תעשו את הטעות של ערבוב כל התוצרת החקלאית שלכם יחד יש שיטה לאחסון נכון של מבחר הפירות והירקות שקניתם בשוק. פירות רבים, כולל תפוחים, אפרסקים, שזיפים, אגסים ומלון, מייצרים אתילן, כימיקל המסייע להם להבשיל.
למרבה הצער, זה יכול גם לקדם הבשלה בצמחים אחרים, ולגרום לירקות להיות צהובים, רפויים או אפילו לנבוט. מסיבה זו, מומלץ לשמור ירקות במגירה אחת ופירות באחרת.

אנו מניחים שמיותר לציין כי אתם צריכים לשטוף פירות וירקות לפני אכילתם. עם זאת, לחות רבה מדי עלולה לגרום למזונות להפוך מבשלים לרקובים לפני שתוכלו להפעיל את נוגדי החמצון שלכם. וזה לא עוזר לאף אחד. המטרה היא לשטוף פירות וירקות כשנוח, אבל לא כל כך הרבה זמן מראש שהם צפויים להתקלקל לפני שאתם אוכלים אותם. בעת שטיפת פירות, הסירו לחות נוספת על ידי ניקוז במסננת, ייבושם במגבת נייר או שימוש בספינר סלט.

פירות יער הם עדינים במיוחד ולכן יש לטפל בהם בזהירות ולאכול אותם תוך יום או יומיים מרגע שקניתם. (אחסנו אותם על המדף העליון של המקרר)
לאחר ששטפתם את הירקות שלכם, הכניסו ירקות ועשבי תיבול לשקית ניילון או למיכל עם ריבוע של מגבת נייר כדי לספוג את הלחות העודפת. דאגו במיכלים נקיים (ועדיף שקופים).
החזירו את המכלים למגירה לאחסון לטווח ארוך יותר או למדף העליון, שם סביר יותר שתראו אותם ותאכלו אותם במהירות.

מעל המקרר

אם אתם רגילים להשתמש בחלק העליון של המקרר שלכם כמו עליית גג קטנה של אוכל, ערימת בקבוקי מרלו או כיכרות לחם, עצרו. פשוט תפסיקו.
גם אם המטבח שלכם קטנטן והחלל הזה מרגיש סופר נוח, זה לא רעיון חכם. כדי לווסת את הטמפרטורה הקרה בפנים המקרר, סליל המעבה של המקרר מוציא אוויר חם החוצה, והחום עולה סביב לחלק העליון של המקרר.

התוצאה: אזור מאוד חם. החום יביא עובש וחיידקים ללחם הטרי שלכם.

אז מהו השימוש הטוב ביותר בחלל זה?
אחסנו מכשירי חשמל, ציוד כמו מגבות נייר או ערימה של ספרי בישול. זה לא משנה אם הם מתחממים.


אישה המסדרת את דלת המקרר

לסיכום:

חלק מהטיפים האלה בהחלט יחדשו לכם, חלק אולי פחות. מדובר על טיפים לגבי סידור המקרר שאולי כבר שמעתם עליהם אך מעולם לא יישמתם. כך או כך, שימוש במקרר שלכם במלוא יכולתו יכול להפוך את הבישול למהנה ונטול מתחים (כי תדעו איפה כל דבר נמצא) ולעזור לכם להפיק את המרב מהמכשיר הזה, שלעתים קרובות עתיר אנרגיה. אחרי הכל, אתם משלמים את חשבון החשמל על זה בכל מקרה - למה לא להפיק ממנו את המרב?


מעוניינים לרכוש כלי מטבח אונליין שישדרגו לכם את השימוש במטבח? באתר שלנו "הכל לבית" תוכלו למצוא כל מה שאתם צריכים למטבח פרקטי ונוח.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי