יתרונות הבישול בוואקום

עולם הקולינריה לא מפסיק להתקדם ולהתפתח. כל הזמן יש המצאות חדשות, שיטות בישול מעניינות וכמובן טעמים חדשים שלא התוודענו אליהם קודם לכן. הבישול בוואקום הוא בדיוק זה. שיטה שאולי הייתה קיימת אך לא ממש הייתה מוסדרת לרמת הנחיות ברורות ומסודרות ובוודאי שלא בקנה מידה גדול ורחב. כיום זה קיים וכדאי מאד לדעת על שיטת הבישול הייחודית הזאת שאולי נשמעת פשוטה וטריוויאלית אך בעצם מביאה לכדי תוצאות מושלמות של בישול – בטעם, במרקם ובדיוק של כל המכלול הזה שנקרא בישול. כפי שאפשר להבין מעצם השם של השיטה – היא מתבססת על בישול בוואקום, כלומר איטום מוחלט ומלא של המזון בתוך שקית שמיועדת לכך, ללא שום טיפה של אוויר שנכנסת פנימה. בזכות היעדר החמצן או כל חומר אחר שלא לוקח חלק בתהליך הבישול – התוצאה שמתקבלת תהיה לא פחות ממדהימה.

איך מבשלים בוואקום?

שיטת הבישול בוואקום מתאימה בעיקר לנתחי עוף ובקר. הם מוכנסים, מתובלים ומצופים במרינדה שנבחרה, לתוך שקית הוואקום ונאטמים בתוכה היטב. את השקית מכניסים לתוך סיר עם מים שכבר חוממו לטמפרטורה הרצויה. לכל נתח או חלק של העוף או הבשר יש את הטמפרטורה שטובה ביותר עבורו ובנוסף – את משך זמן הבישול המיטבי עבורו בתוך המים. הדיוק חשוב מאד, גם בטמפרטורה של המים וגם במשך זמן הבישול. התוצאה – נתח רך, עשוי היטב ובצורה אחידה בכל האזורים שלו, את התבלינים והטעמים ירגישו הסועדים בכל ביס וביס. השקית כמובן חד פעמים ואת המים, בסיום הבישול, אפשר לשפוך לכיור. אפשר לומר שהבישול בוואקום התחיל כמנת גורמה לכל דבר ועניין ואפשר היה לחשוב שאפשר להכין אותו בצורה מושלמת רק אם מאובזרים בכלי עבודה ובישול ספציפיים שלא כל אחד יכול להשיג לרשותו. כיום אפשר להשיג בקלות את כל מה שצריך בשביל בישול איכותי ומתקדם בוואקום וכך ליהנות מהטעם העשיר והמיוחד ששיטת בישול זו מספקת.

 יתרונות הבישול בוואקום

מהם היתרונות של בישול בוואקום?

למה כל כך כדאי ומומלץ לבשל בוואקום? קודם כל בשל הטעם הייחודי שמשיגים בשיטת בישול זו. מכיוון שאין צורך בצלייה או טיגון – הרי שמדובר בשיטת בישול דיאטטית שיש בה שימוש אך ורק במרכיבי המזון הספציפיים שנבחרים ואין עומס יתר לא של שומן ולא של שמן טיגון או כזה שנספג תוך כדי הבישול. לא חייבים לוותר על נתחים מסוימים רק בגלל שחושבים שעל מנת למצות את הטעמים שלהם צריך לטגן אותם. יתרון נוסף הוא קלות ונוחות השימוש בכל האביזרים הנדרשים לשם בישול בוואקום וכמובן עצם העובדה שהתוצרים מתאימים לכל סועד, בכל גיל ובכל ארוחה. אצל משפחות רבות אפשר לראות על שולחן הארוחה מנות שהוכנו בבישול בוואקום, כך אפשר להנחיל לילדים כבר מגיל צעיר אודות שיטות בישול מיוחדות ומעניינות.

למאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם-

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי