טיפים להכנת פנקייקים
הכנת פנקייקים נחשבת להכנה פשוטה ומהירה וכזאת שלא מצריכה הכנות מקדימות רבות או עבודה קשה. אפשר להכין פנקייקים גם בספונטניות וללא מחשבה ורוב המתכונים כוללים מרכיבים שיש בכל בית – קמח, אבקת אפייה (או קמח תופח מלכתחילה), מעט סוכר, שמן וחלב. ישנם מתכונים שבהם אפשר להוסיף תוספות שונות כמו שוקולד צ'יפס, פרוסות של פירות (בננה, למשל) או גרסאות שונות על מנת להתאים את המתכון לסועדים מסוימים (מתכון נטול חלב או כזה שמתאים לטבעוניים, למשל) וכמובן שאפשר לשלוט בכמות השמן או הסוכר או להחליף חלק מכמות הקמח הלבן בקמח מלא או בקמח כוסמין. באופן כללי אפשר לומר שההכנה אינה מסובכת, אך ישנם כמה טיפים שאפשר וכדאי לחשוב עליהם ולקחת אותם בחשבון על מנת לקבל פנקייקים אווריריים, טעימים, טובים וכאלה שיהיה כיף לטבול בשלל התוספות – סירופ שוקולד או מייפל, ריבה או סתם כך ללא שום סירופ.
תערובת הומוגנית
חשוב שהבלילה תהיה מעורבבת היטב ולא יהיו בה גושים של קמח או בועות מרוכזות של שמן. הומוגניות זו תסייע לכך שכל הפנקייקים יתקבלו זהים גם במראה, גם במרקם וכמובן – בטעם.
בועות אוויר
לא צריך להיבהל מבלילה שיש בה בועות אוויר אלא להיפך. ככל שהתערובת הגולמית תהיה אוורירית – כך גם הפנקייקים יהיו אווריריים, לא דחוסים וכמובן קלילים. זה יהיה המרקם הרצוי והמועדף.
שימוש מחבת מיוחד
הדבר הנכון לעשות הוא להכין פנקייקים על גבי מחבת שזה הייעוד שלה. מחבת זו תהיה רדודה מאד וחלוקת החום בה תהיה טובה. אפשר לבחור מחבת בעל שטח פנים אחיד או כזה שיש בו חלוקה פנימית וכך אפשר להכין בפעם אחת כמה פנקייקים קטנים אך אחידים בגודלם.
העשרת הבלילה
ישנם תחליפים שונים שאפשר לעשות בהם שימוש במקום המרכיבים הגולמיים הנפוצים וכך להעשיר את התוצאה הסופית. כך למשל שימוש בשמנת במקום בחלב יעשיר מאד את הטעם וכמובן יהפוך את הפנקייקים לשמנים יותר. שימוש בחמאה אפשרי ומתאים עבור מי שמעוניין בפנקייקים קרמיים.
חום גבוה וטיגון קצר
חשוב מאד שהמחבת תהיה חמה מאד ותהיה בה רק נגיעה קלה של שמן. צריך לוודא שמוזגים אליה כמות מדויקת של בלילה והכי מהותי – אין לעזוב את עמדת העבודה, שכן תוך מספר שניות בלבד ייראו בועות אוויר על חלקו העליון של הפנקייק, מה שירמוז שזה הזמן להפוך אותו לצידו השני.
שימוש ברינג
השימוש ברינג מתאים במידה ורוצים לשלוט בעובי או הגובה של הפנקייקים. כך אפשר לבחור בקלות בין פנקייקים דקיקים ומרומזים לבין כאלה שיהיו עבים ואווריריים. אפשר כמובן, גם לשלב ולהכין גם כאלה וגם כאלה.
אין ספק שארוחת פנקייקים היא ארוחה נהדרת שמתאימה לכל גיל ולכל מצב רוח. הקפדה על הכנה נכונה תוודא פנקייקים אחידים ומופלאים בטעמם.
למאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם: