טיפים להכנת ירקות מוחמצים
יש את מי שלקנות אוכל מוכן או קופסאות שימורים זה מספיק טוב בשבילו ויש את מי שלא מוותר על הכנה ביתי של כל מה שאפשר להכין לבד בבית. הטריות, היעדר השימוש בחומרי שימור או עיבוד וכמובן שליטה מלאה על הטעמים שמתקבלים – כל אלה כנראה חשובים ומהותיים עבורו והוא לא מוכן לוותר עליהם. עד לפני כמה שנים לא היה נפוץ או מקובל לראות אנשים שמחמיצים ירקות בעצמם. היה מדובר במעט עבודת הכנה שאינה מסובכת אך ההמתנה הייתה ארוכה ולא תמיד אפשר היה לדעת באופן ודאי שאכן התוצאות תהיינה מעולות ולא פחות מזה. מסיבה זו אנשים רבים היו מוותרים על החמצת הירקות והעדיפו לקנות קופסאות שימורים. אך מה קורה אם הירקות המדוברים הם כאלה שלצידם מתכון שעובר במשפחה מדור לדור? מה קורה אם מעוניינים להחמיץ ירקות ייחודיים או אקזוטיים יותר? לשם כך כדאי להצטייד בכל מה שצריך כדי להעלות את סיכוי ההצלחה ולמצוא את הטיפים הטובים ביותר להחמצת הירקות בהצלחה יתרה.
טיפים להכנה ביתית של ירקות מוחמצים
להלן כמה טיפים שכדאי לחשוב עליהם ויכולים להפוך את המלאכה גם לקלה יותר, גם לקצר את זמן ההמתנה וגם ישפרו לאין שיעור את התוצאות של הירקות המוחמצים –
- מה מחמיצים – כיום אפשר להחמיץ כמעט כל ירק שרוצים – מלפפונים, זיתים, כרובית, גזר, פלפל, סלק, לפת, עגבנייה ירוקה ואפילו לימון.
- בחירה נכונה של הירקות – הירקות צריכים להיות קשים, אפילו בוסר, ובכל מקרה לא בשלים לגמרי. חומרי המשרה יחדרו פנימה וישפיעו על פנים הירק.
- המשרה – ישנן אסכולות שונות שמציעות כל מיני מתכונים להחמצת ירקות. אפשר לבחור במרינדה חריפה או מלוחה יותר, כזאת שמשלבת גם עשבי תיבול טריים או כזאת שאפשר לבחור בה את כמות המלח.
- צנצנת החמצה – אנשים רבים נוטים להמעיט בחשיבות הגבוהה של שימוש בצנצנת ההחמצה. מדובר בצנצנת שחובה לעקר אותה בטרם העברת התכולה לתוכה (כלומר לטבול אותה במים רותחים) ואסור להשאיר בה שום נפח לכניסה של חמצן. המים עם חומרי המשרה צריכים להגיע למפלס גבוה והמכסה צריך לאטום באופן מוחלט את הצנצנת ללא רווח שיישאר בו אוויר.
- סבלנות – ללא ספק היאזרות בסבלנות היא הטיפ החשוב ביותר בהחמצת ירקות ביתית. ככל שממתינים יותר זמן – כך ההחמצה תהיה טובה ויעילה יותר והירקות יתקבלו עם הרבה יותר טעם.
כמו בכל הכנה של מתכון – תמיד יהיה הרבה יותר טעים להכין אותו לבד בבית. הסיפוק שמתקבל ומורגש בקרב מי שהכין ברגע שפותחים את צנצנת ההחמצה לאחר שהייתה סגורה הרמטית במשך כמה ימים, שבועות או אפילו חודשים הוא סיפוק שאי אפשר לתאר במילים והטעם שהושג לבד יהיה ייחודי, מעניין, מרענן ומדהים בבלוטות הטעם!
למאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם-