טיפים לארגון המטבח
המטבח בבית חייב להיות מסודר ומאורגן. אי אפשר להכין אוכל ולעשות שימוש בכלי עבודה שיש בהם סכנה אם המטבח לא מסודר ואין מקום מסודר לעבוד או לבשל בו. כאשר מדברים על מטבח מסודר, מאורגן וכזה שנוח ובטוח לבשל בו ולהכין את כל מה שדרוש עבור הכנת הארוחות יש הרבה על מה לחשוב – על בחירת המקום עבור כל מה שצריך להיות במטבח, על התחשבות במי הם בני המשפחה, שכן אם יש ילדים קטנים או תינוקות הרי שצריך לדאוג שהם יהיו רחוקים מספיק מכל כלי שעלול לסכן אותם וכמובן לחשוב על מיקום של מכשירי חשמל ואפילו צריך לחשוב על דרך הפתיחה והסגירה של דלתות הארונות והמגירות. דבר נוסף ולא פחות חשוב הוא האפשרות למצוא בקלות כל פריט, אביזר או כלי עבודה שצריך. אם המטבח מבולגן ולא יודעים היכן החפצים מונחים – יהיה קשה מאד, עד כדי בלתי אפשרי להכין ארוחות כמו שצריך.

איך מארגנים את המטבח?
מה שבאמת יכול להציל כל מטבח מבלגן או האביזרים הקטנים שנראים כלא חשובים אך יעשו את ההבדל ויתרמו את התרומה הגדולה ביותר לסדר והארגון – קופסאות אחסון, חוצצים מפלסטיק או אמצעי חציצה אחרים וכל מה שיכול להגדיל את נפח האחסון על המדפים או בתוך המגירות. כאשר נכנסים למטבח ובוחנים את אפשרויות האחסון והחלוקה הפנימית של הארונות – לא חייבים לקבל את הנתון הזה כמו שהוא ויש הרבה מה לעשות על מנת להתאים אותו אישית לצרכים או הרצונות של בני המשפחה ושל מי שעומד לעשות את השימוש הרב ביותר במטבח. קופסאות אחסון יכולות לשמש לאחסון של חפצים קטנים וכך הם יהיו מרוכזים במקום אחד ולא יתערבבו עם חפצים אחרים. כיום אפשר להשיג קופסאות אחסון במגוון רחב של גדלים, נפחים, מידות וכמובן עיצובים. כך אפשר לוודא שהן אכן תהיינה מתאימות לשימוש המיועד להן והן יכולות להביא לכדי הקלה גדולה בזכות סדר מופתי במטבח. מה שחשוב בו לסמן את הקופסאות וכך לדעת בדיוק מה נמצא בכל קופסה.
טיפים נוספים לארגון המטבח
מומלץ מאד שלא למקם כדרך קבע על משטח השיש חפצים או מכשירי חשמל, זאת בשל העובדה ששטח העבודה על השיש מוגבל ולכן יהיה הרבה יותר נוח שיישאר שטח כמה שיותר גדול. בנוסף לכך חפצים או מכשירים שעומדים על השיש ללא שימוש יומיומי עלולים לצבור אבק – מה שבוודאי לא היה מומלץ או כדאי במטבח בסמיכות למרכיבי מזון או חומרי גלם להכנת ארוחה. מומלץ למצוא עבור כל פריט את המגירה, המדף או קופסת האחסון שמתאימים לגודל שלהם ולתדירות שבה משתמשים בו וכך לבחור עבורו את המקום כדי שהוא יהיה נגיש מצד אחד אך לא יפריע לפעילות השוטפת במטבח מצד שני.









