החשיבות של שימוש במשחיז סכינים

סכין חדה, טובה ואיכותית היא כלי עבודה חובה בכל מטבח. כיום אפשר להשיג סוגים שונים של סכינים שכל אחד מהם יהיה מיועד לשימוש אחר במטבח. יש סכינים שמיועדים לחיתוך של בשר או עופות, סכין לחיתוך ירקות או פירות רכים ויש סכינים גסים שמלכתחילה ידוע שהם לא חדים מאד וגם להם יש שימושים מסוימים וספציפיים. מה שמשותף לכל סוגי הסכינים הוא הצורך להשחיז אותם מדי פעם. מה עושה ההשחזה? מחזירה לסכין את החדות של הלהב שלו, חדות שאט אט מתבלה לאחר אי אילו שימושים רצופים. אין שום סוג של סכין שימשיך להיות יעיל לאורך זמן ולכן כל מי שיש לו סכינים חדים בבית והוא לא רוצה שהם ייהרסו לו עם הזמן – צריך שיהיה לו גם משחיז מקצועי ואיכותי שאיתו הוא ישמור על חדות להבי הסכינים גם לאחר שימוש רב.

 
סכין שף

החשיבות של משחיז סכינים

אפשר לומר שיש את האפשרות לעשות שימוש בסכין גם לאחר הרבה מאד חיתוך ושימוש. לא תמיד מרגישים שהלהב הופך לקהה ולא תמיד מצליחים לשים לב שיעילות החיתוך של הסכין פוחתת עם הזמן. יחד עם זאת – גם אם לא מרגישים, אין זה אומר שזה לא קורה. לאחר שמשחיזים את הסכין ועושים בו את השימוש הרגיל והשגרתי – פתאום מגלים כמה שלפני כן הוא כבר לא היה חד. המשמעות היא שגם אם לא חושבים או מרגישים שלהב הסכין מתבלה – לא כדאי לחכות ומה שהכי מומלץ זה לשלב את השחזת הסכין כחלק מפעולות שגרתיות שמבצעים במטבח עם כלי האוכל או אחת לפרק זמן שנוח לזכור. באופן כללי אפשר לומר שהתדירות של השחזת הסכינים אינה אחידה והיא תלויה בתדירות ובאופי השימוש בסכינים עצמם. לכל אחד יש אתה סכינים שבהם הוא משתמש יותר ואת אלה שבהם הוא משתמש הרבה יותר. מה שהכי נוח ובטוח הוא להשחיז את כל הסכינים פעם בכמה שבועות וכך להיות בטוחים שכל הסכינים מוכנים לפעולה ונמצאים תמיד במצב החד ביותר שלהם.

 

לבחור נכון משחיז סכינים

דבר נוסף וחשוב שמשחיז הסכינים עושה זה לשמור על האיכות של סכינים טובים, סכיני שף או כאלה שיוצרו בטכנולוגיות מתקדמות. המשחיז מחזיר אותם למצבם ההתחלתי, זה שבו הם נקנו ובעצם שומר עליהם תמיד באיכות מעולה. יתרה מכך – חיתוך בסכין כאשר הוא לא חד באופן מושלם עלול לגרום לבליה של פני שטח הלהב ואט אט הסכין כבר לה יהיה יעיל. במידה ומדובר בסכין מאיכות טובה שנקנה בסכום גבוה של כסף – יהיה זה חבל שלא לשמור עליו במצבו הטוב ביותר. כאשר מדובר בסכיני שף אפשר לומר שהשחזה היא בעצם פעולת תחזוקה שחובה לבצע מדי פעם וכך לשמור על הסכין לאורך זמן.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי