הוראות שימוש בסיר לחץ
יש לכם סיר לחץ כבר ישן? או שאולי מעוניינים להתחדש בסיר לחץ חדש? הציצו במגוון של סירי הלחץ שלנו ואולי תרצו אחד חדש אצלכם בבית.
לצפייה בקטלוג המלא של סירי הלחץ, לחצו>>>
לבירורים נוספים ושאלות, מומזנים גם בטלפון: 09-7408896
בשורות הבאות נסביר מדוע אף אחד לא צריך להילחץ מסירי לחץ. אלה סירים נהדרים וכאשר מבינים כיצד להשתמש בהם, התוצאות עולות על כל הציפיות. בניגוד למיתוסים, טעמו של המזון נשמר, ההכנה חסכונית ומאוד מהירה.
הסיר שיבשל לכם אוכל בריא יותר
סיר לחץ שונה במבנהו מסיר רגיל. הוא מסוגל לאטום את המכסה בצורה הרמטית כמעט לחלוטין ומבשל את המזון פי כמה וכמה מהר יותר, בהשוואה לסירים רגילים. הוא אומנם כבד יותר וגם נראה מסורבל יותר, אבל אם משתמשים בו בצורה נכונה, התוצאות מעולות.
הבישול חסכוני, משום שזמן ההכנה מתקצר. הערכים התזונתיים נשמרים, משום שמבשלים עם פחות מים ולא קיימת התאדות מחוץ לסיר, ש"מבריחה" ויטמינים. בנוסף, טמפרטורת הבישול הגבוהה מחסלת ביעילות כל סוג של חיידק או בקטריה. כעת נסביר איך להשתמש נכון, בסיר שיבשל לכם ולבני ביתכם אוכל בריא יותר, בפחות זמן.
מה צריך לוודא לפני שמניחים את הסיר על הגז
לפני שמניחים את סיר הלחץ על הגז, מומלץ לוודא כמה דברים: ששסתום לשחרור לחץ עודף נקי. אם הוא לא נקי, חשוב לנקותו היטב כדי לאפשר ללחץ שבסיר להישמר קבוע ולא לעלות יתר על המידה. בנוסף, וודאו שסגירת המכסה בצורה אטומה נעשית כשורה. אבל השלב הלא פחות חשוב – יש לוודא שכמות המים או הנוזלים האחרים שיש בסיר עומדת בקריטריונים הנכונים לבישול בלחץ גבוה. בשום פנים ואופן אין לבשל כאשר יש מעט מאוד נוזלים. אסור שייוצר מצב שבו לאחר הבישול הסיר יהיה יבש. יחד עם זאת, גם לא נכון למלא את הסיר ביותר מדי נוזלים. במרבית התבשילים, הטווח העליון יהיה בין שליש סיר לחצי סיר מלא נוזלים.
אין לפתוח את הסיר לפני גמר הבישול
כלל אצבע חיוני – אסור לפתוח את הסיר באמצע הבישול. ובאיזו להבה נשתמש: בסיר לחץ לא צריך שימוש בלהבה הכי גבוהה. למעשה, תהליך השימוש נעשה כך: בתחילה, יש לחמם את הסיר עם התבשיל על אש חזקה. בגלל שאי אפשר לפתוח את המכסה, צריך להיות ערניים ולהסתכל בשסתום הלחץ. ממתינים עד שרואים שמתחיל להיפלט קיטור וכאשר האדים פוחתים מהמקסימום, מנמיכים את האש. במרבית זמן הבישול, אש נמוכה וקטנה מספיקה ואפילו רצויה.
מה עושים אם רוצים להשחים את הבשר או לתבל
סיר לחץ לא נועד להשחמת בשרים. גם אסור לתבל בזמן התהליך. לכן, אם רוצים בשר שחום, יש לטגן אותו או לצלות במחבת ורק אחר כך להעביר לסיר הלחץ, לבישול העיקרי. כמו כן, תיבול המזון יתבצע רק לאחר שהבישול הסתיים.
הכי חשוב – לפתוח בזהירות את הסיר!
בשום פנים ואופן אין לפתוח את הסיר מיד לאחר הבישול. צריך לתת לאדים להשתחרר לאט לאט. רק לאחר שהסתום מראה שהאדים ירדו במידה מספקת, לאחר המתנה של כמה דקות, לרוב כרבע שעה, אפשר לפתוח ולהגיש. בתיאבון.
למאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם: