איך תבחרו את מכונת הפסטה שלכם?

כל מי שמבין אפילו קצת בפסטה, יודע להצביע על ההבדלים התהומיים בין הפסטה אותה קונים בסופר לבין הפסטה שמכינים לבד בבית.

הפסטה הטרייה לא מתחילה להתקרב בכלל לפסטה המוכנה ושווה בהחלט להשקיע בה ולעבוד קצת יותר קשה על מנת שהפסטה שתתקבל תהיה טעימה, טרייה ומיוחדת.

פסטה בריאה יותר

עד כה התמקדנו בעיקר בטעם של הפסטה הטרייה ביחס לפסטה הקנויה. אך ישנו היבט נוסף שהוא חשוב לא פחות וזה הבריאות. בכל מוצר שאתם קונים, אתם לא באמת יודעים מה הוא מכיל ומה יש בו. כאשר אתם מכינים לבד את הפסטה אתם יודעים בדיוק מה הוא מכיל ומה יש בו וכמובן שאתם יודעים שהוא לא מכיל חומרים משמרים כפי שיש מן הסתם בכמויות בלתי מבוטלות במוצרים שעל המדף.

כך גם אתם יכולים להתנסות בהכנת פסטה מקמחים בריאים יותר ולשלוט על הכמויות של החומרים המרכיבים את הפסטה שלכם.

להכין פסטה כמו באיטליהאיך לבחור מכונת פסטה

בשנים האחרונות ישנה עלייה תלולה בכל מה שקשור לביקוש למכונות הפסטה.

אנשים רוצים ליהנות מפסטה ממש כמו המסעדות האיטלקיות והם מפרגנים לעצמם את המכונה שהופכת כל ארוחה לחגיגה. כי הפסטה מתאימה לכל שעה ביום ובכל ארוחה אפשר לשלב את הפסטה על הגרסאות השונות שלה. בין אם יהיה זה אטריות ובין אם יהיה זה הרביולי.

מכונות הפסטה לא דורשות הרבה ולא מדובר בעבודה כל כך מורכבת כאשר תוך שעה קלה ישנה פסטה טרייה וטעימה מאוד.

מה צריך לבדוק לפני שקונים מכונת הפסטה?

חשוב לשים לב לפני שאתם קונים את מכונת הפסטה.

מכשירי הפסטה מכילים שני חלקים בדרך כלל.

  1. מרדד הפסטה – זהו החלק העיקרי במכונה. במרדד מעבירים את הבצק כאש הוא במצבו הגולמי וכך נוצרת יריעת הבצק לצורך הכנת הפסטה.

במרדד הפסטה אמורות להיות מספר אופציות לקביעת העובי של הבצק שיתקבל. חשוב לוודא כי אכן יש מספיק אופציות כך שאפשר יהיה לשלוח על העובי של הבצק שיתקבל בסופו של דבר.

שימו לב. החלק המאתגר בייצור הפסטה הביתית הוא בעיקר ההשחלה של הבצק אל מרדד הפסטה.  אחת החברות האיטלקיות לייצור מכונות הפסטה מצאה לזה פתרון בדמות מגש הזנה אותו מחברים אל מרדד הבצק כך שנוצר משטח גישה נוח להשחלה של הבצק.

מכונות הפסטה הן לרוב ברוחב של 15 עד 18 ס"מ.

  1. אופציות לחיתוך הפסטה – החלק השני של מכונת הפסטה הן אופציות החיתוך של הפסטה.

מכונת הפסטה שלכם

יש הרבה מאוד סוגים ודגמים של מכונות פסטה והאתגר הוא להתאים את המכונה בהתאם לצרכים ולמטרות.

יש להתאים את המכונה הן מבחינת הגודל שלו והן מבחינת האביזרים שלו כאשר תמיד אפשר יהיה להשלים ולהוסיף את האביזרים שישדרגו את השימוש במכשיר. כמו למשל סטנד לצורך ייבוש הפסטה או חותך רביולי וכן הלאה.

 למאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם-

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי