איך לשמור על המטבח נקי בעת בישול?

.

איך לשמור על מטבח נקי
.

מרבית האנשים נדרשים במהלך השבוע להתרוצץ ללא הפוגות ולהשלים במקביל עשרות משימות. מדובר בנס של ממש כאשר הבית שלנו מחזיק מעמד נקי ומסודר. אם כך לא פלא, שאנשים רבים נרתעים מפעולת הבישול, המובילה ללכלוך ולבלאגן מסיבי. עם זאת, עם כמה טיפים ושימוש בכלים מסייעים נוחים, תוכלו לדאוג לשמור על מטבח מצוחצח גם בזמן הבישול עצמו, ולהפוך את העשייה לחוויה מהנה וקלילה. שיהיה לכם בתאבון!

שלב א'- ארגון ונקיון משטח העבודה

כל מי שאי פעם בישל ארוחה ודאי יודע שהמטבח יכול בקלות להפוך לעמוס בבלאגן. הסירים והמחבתות נערמים בכיור, השיש מתכסה בהשפרצות ובפירורים והרצפה הופכת זרועה במזון שנפל. עם זאת, ניתן לשמור על ניקיון המטבח במהלך הבישול בקלות, עם מעט תכנון מקדים. ראשית, יש לוודא שכל הכלים נשטפים או מוכנסים למדיח הכלים עוד לפני שמתחילים לבשל את הארוחה. זה ימנע מהם להיערם בכיור בהמשך. שנית, אם יש כתמים ישנים על השיש עדיף כבר לנגב אותם מראש לפני שיצברו חדשים. 
לבסוף, מומלץ לטאטא או לשאוב את הרצפה באופן קבוע כדי למנוע הצטברות מזון. 
.

אישה המבשלת מסודר
.

שלב ב'- בחירת סביבת בישול נוחה 

השלב הבא מצריך בחירה של סביבת בישול נוחה, כך שמוצרי החשמל והאביזרים שתצטרכו לצורך הבישול יהיו נגישים לכם ובהישג ידכם. את עבודת החיתוך מומלץ לבצע קרוב לאזור הכיריים ו/או התנור, כך יהיה לכם נוח להעביר את המצרכים ישירות אליהם, מבלי שיהיה צורך לחצות מטבח שלם ולפזר טפטופים בכל פינה. בנוסף, כדאי לקרב את הפח שלכם למקום בו אתם עובדים, כך תוכלו לסלק את הפסולת תוך כדי תנועה. פח אשפה למטבח, ובייחוד כאשר מדובר באחד איכותי יכול להקל עליכם מאוד ולסייע לכם לשמור על מטבח נקי בעת בישול. חשוב לזכור כי הקפדה על מטבח נקי זה חיוני תמיד, כיוון שבאמצעות שמירה על נקיון ניתן למנוע חיידקים וזיהומים. 

שלב ג' - תכנון מראש של זמני בישול 

כשזה מגיע לבישול, התזמון הוא הכל. לא רק שעליכם להיות מודעים לזמני הבישול של כל מנה בנפרד, אלא חשוב שתקחו בחשבון את הזמן שייקח לכם להכין את המרכיבים ולנקות לאחר מכן. על ידי תכנון מראש ועמידה בלוח זמנים, תוכלו להקל על הלחץ שעלול להוביל למטבח מבולגן. ניתן להתחיל באמצעות יצירת רשימה של כל המשימות שעליכם להשלים, ולאחר מכן להעריך כמה זמן ייקח לכם לבצע כל אחת מהן. ברגע שיש לכם ציר זמן ברור, נסו להיצמד אליו. גם אם חרגתם מעט בזמנים, לא קרה שום אסון. העיקר הוא ללמוד לעבוד במסגרת מאורגנת. 



אישה מבשלת בעזרת תנור

..
שלב ד'- שימוש במעט כלים 

שימוש במעט כלים במהלך הבישול היא דרך מעולה לשמור על מטבח נקי ומצוחצח גם במהלך הבישול. ניתן לבחור מתכונים הדורשים רק כמה סירים ומחבתות, ולנסות להשתמש במנה אחת למטרות מרובות. לדוגמה, אם החלטתם להכין תבשיל מג'דרה מפנק, תוכלו לטגן בסיר עצמו את הבצל ולבשל בו את העדשים והאורז. כך תוכלו לחסוך זמן ומאמץ בטווח הארוך. דרך נוספת לשמור על ניקיון המטבח בזמן הבישול היא לרכוש מראש כלים שקל לנקות או שבאופן כללי מקלים על חווית הבישול. לדוגמא, השקיעו במנדולינה לחיתוך ירקות איכותית באמצעותה ניתן לחתוך ירקות מגוונים לכל גודל שתרצו. מדובר באביזר פרקטי מהפליא באמצעותו ניתן לחסוך זמן יקר בחיתוך הירקות וכן אנרגיה רבה בנקיונו שכן קל מאוד לנקות אותו. 

לסיכום, לשמור על המטבח נקי בעת בישול זה אפשרי בהחלט! אם תדאגו להתארגן נכון מבחינת נוחות, ארגון והתאבזרות של כלים טובים ואיכותיים - תצליחו בוודאי ליהנות מאוכל טוב ומסביבת עבודה נעימה ונקייה. אז קדימה - בשלו לכם בכיף ובהנאה! 

 

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי