איך להשתמש במכונת פסטה
מעוניינים להתחדש במכונת פסטה איכותית או בתוספות למכונה? היכנסו לכאן>>> לצפייה בקטלוג המלא של המכונות והתוספים.
בנוסף, תוכלו ליצור איתנו קשר לכל שאלה או ייעוץ בטלפון: 052-6247100
המטבח האיטלקי נחשב לאחד מהמטבחים הטעימים, המשובחים והמפורסמים בעולם.
הדבר הראשון שעולה בראשנו כשאנחנו חושבים על המטבח האיטלקי היא הפסטה עטופה ברטבים כמו שמנת מתוקה, שמן זית או רוטב עגבניות. הפסטה היא מאכל טעים ומשביע ואשר מצריך מעט מאוד עבודה. בנוסף היא קלה מאוד להכנה, והרכיבים להכנתה זולים וזמינים.
ניתן לאכול את הפסטה חמה או קרה, כמנה ראשונה או כמנה עיקרית, כתוספת או עם מגוון של רטבים ויש ממנה המון מינים וסוגים. בשנים האחרונות הצטרפו לשוק גם פסטות צבעוניות המכילות תרד, עגבניות וכו'.
הכנת הפסטה קלה מאוד והחומרים להכנתה זמינים בכל בית: הפסטה בעצם מורכבת מבצק העשוי בבסיסו מקמח ומים. עם השנים מתכון הפסטה שודרג והוספו חומרים כמו שמן זית, ביצים ומלח.
את הפסטה מבשלים במים רותחים למשך מספר דקות עד למידת "אל-דנטה" (זמני הבישול עלולים להשתנות בהתאם לצורת הפסטה ולעובי שלה).
בשנים האחרונות נכנסה לחיינו מכונת הפסטה, בכדי להקל עלינו את תהליך הכנת הפסטה.
את מכונת הפסטה ניתן לרכוש בכל חנות כלי בית ומחירן שווה לכל כיס. ניתן כמובן להוסיף תוספות שונות למכונה על מנת ליצור סוגי פסטה שונים.
השימוש במכונה מאוד קל ופשוט.
בשלב ראשון חשוב להדק את מכונת הפסטה למשטח העבודה שלנו על ידי הוו המצורף אליה. קיבוע זה יקל על העבודה שלנו בהמשך וימנע מהמכונה לזוז בעת השימוש.
בשלב השני נרכיב את הידית המסובבת את גלגלי השיניים במכונה ומקלה עלינו לרדד את הבצק.
למכונת הפסטה יש סקאלה ועל פי סיבוב הכפתור, אנחנו בוחרים באיזה עובי נרצה לרדד את הבצק.
אחרי שהכנו את הבצק יש "לפתוח" אותו. מחלקים את הבצק לכמה חלקים ואז כל חלק מעבירים את הבצק במכונת הפסטה. מתחילים מהמרווח הרחב ביותר ובכל העברה יורדים בדרגה עד כדי שנהיה דק וארוך. חשוב לדאוג שהבצק לא יקרע ויהיה דק עד שקוף. את הבצק המתארך ניתן לחתוך לחתיכת יותר קטנות כדי שיהיה נוח יותר לעבוד איתו.
נדרש לקמח את הפסטה המרודדת כי שהחתיכות לא ידבקו אחת לשניה.
פשטות העבודה במכונת הפסטה מאפשרת שאם חלילה הבצק נקרע או לחילופין מראה הבצק לא נראה לכם, פשוט העבירו אותו שוב במכונה עד שיהיה לשביעות רצונכם.
את הפסטה מבשלים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. חשוב לזכור שפסטה טרייה מתבשלת מאוד מהר.
כבר נאמר, ברגע שטעמת את טעמה של פסטה טרייה כבר לא תוכל לחזור ולהנות מפסטה קנויה.
אז אל תפספסו לשדרג גם את המטבח שלכם כדי שתוכלו להתענג על פסטה טרייה וארוחה איטלקית משובחת.
חשוב לדעת כי אין להרטיב את מכונת הפסטה בכדי שלא תחליד ותתקלקל. ואם נרצה לנקות אותה ניתן להבריש ממנה פיסות בצק שנדבקו על ידי מברשת או מטלית יבשה.
באופן מפתיע למכונת הפסטה ישנם עוד מספר שימושים מלבד הכנת פסטה כמו לדוגמה להכין בצק סוכר אשר משמש לציפוי עוגות או עבודה עם חימר פולימרי או בשמו העממי, פימו, ממנו יוצרים חרוזים ותכשיטים.
למאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם: