איך לבחור סיר לחץ למטבח?
הבישול האיטי והארוך נעשה היום בדיוק כפי שנהגו לבשל האימהות והסבתות שלנו, אבל בעידן שבו לחיסכון בזמן יש צורך משמעותי, סירי לחץ הם הכלי הנכון והמתאים ביותר.
ייתכן כי השימוש בו נשמע מעט מסובך, אבל זה בדיוק האביזר הביתי המומלץ ביותר לקראת החורף הקרוב ובכלל, והסיבות לכך רבות.
בעבר היו אלו כלי מטבח מגושמים וגדולים, אבל בטכנולוגיה החדשה הקיימת היום ישנם כלים בגדלים שונים עם מנגנון הפעלה נוח, פשוט, בטוח וידידותי.
מלבד קיצור משמעותי של זמן הבישול, היתרון הגדול ביותר של הם מצוי בבישול הבריא שהם מאפשרים.
לבשל מאכלים רבים בזמן קצר משמעותית
הסירים הללו סגורים באופן הרמטי ובלחץ ולכן הטמפרטורה בהם מגיעה ל-120 מעלות, כך שהמזון המצוי בהם מתבשל במהירות, גם כשמדובר בבשר הדורש בישול ארוך בדרך כלל.
בעידן שבו יש העדפה לבישול בריא, הבחירה בו מאפשרת להשתמש בפחות שמן, פחות נוזלים ולשמר את הערכים התזונתיים באמצעות בישול קצר.
לסיר יש מכסה שבו קיים וסת המשחרר את הלחץ הנוצר בתוכו באופן מבוקר לאחר הבישול ומאפשר פתיחה בטוחה.
לצורת בישול זו יש יתרונות רבים, אך צריך לדעת להשתמש בו באופן נכון כדי ליהנות מהם.
מניחים את המזון בסיר, מוסיפים נוזלים וסוגרים את המכסה, שאוטם אותו באמצעות טבעת גומי והברגה של המכסה.
בתחילת הבישול משתמשים בלהבה גדולה, אך לאחר שהטמפרטורה עלתה ומתחילים לצאת אדים, מנמיכים את הלהבה.
אין אפשרות לפתוח את הסיר בזמן הבישול כשהלחץ בו גבוה, ומנגנון הבטיחות נועל אותו.
בסיום הבישול החום משתחרר אט־אט, הלחץ יורד וניתן לפתוח את המכסה ולתבל את התבשיל.
הבישול המהיר מאפשר גם חיסכון בגז או בחשמל והארוחה תהיה מוכנה בזמן קצר בהרבה, תהיה בריאה, רכה וטעימה.
איזה סוגים קיימים?
סיר לחץ סולתם - ניתן למצוא סירים בגדלים שונים הכוללים שלושה שסתומי בטיחות, שלוש שכבות בתחתית, סימונים ברורים של כמות התכולה, כמה תוכניות הפעלה, ידית נוחה לאחיזה שאינה מתחממת, מכסה נוסף מזכוכית והם מתאימים לכל סוגי הכיריים, גם לאינדוקציה.
סיר לחץ פוד אפיל – עשוי מנירוסטה באיכות גבוהה הכולל כרום וניקל, תחתית העשויה משלוש שכבות לפיזור מיטבי של החום, וסת המסמן שהחום במכל הגיע לשיאו, וסת המאפשר שחרור מהיר יותר של האדים, כדי שניתן יהיה לפתוח אותו מהר יותר לאחר כיבוי האש, ידית אחיזה נוחה, תו תקן ישראלי ואפשרות שימוש בכל סוגי הכיריים.
סיר לחץ נינג'ה – כשמו כן הוא, מוצר היכול לעשות הכול ובקלות.
לכלי הייחודי והמתקדם כמה תוכניות בישול, כולל השחמה וצריבה מהירה, הספק גדול, רשת לצלייה ולאידוי, בטיחות רבה מכנית וחשמלית והתאמה לסוגי כיריים שונים.
מה טווח המחירים?
אף על פי שמדובר בטכנולוגיה מתקדמת וביכולות גבוהות במיוחד, המחיר של מוצרים אלה מפתיע.
עלותם תלויה בחברה, בגודל הסיר ובתכולה שלו, אך המחירים נעים בין כמה מאות שקלים ועד כ-2,000 ₪ למכל גדול.
איפה ניתן לרכוש?
כפי שרוכשים כלים איכותיים שחשוב לוודא שהם מבית טוב, גם סירי לחץ חשוב לקנות בחנויות המוכרות מותגים איכותיים ומוכרים.
בעיקר כשמדובר על מוצר שלבטיחות ההפעלה שלו חשיבות רבה, חשוב לקנות אותו באתר המאפשר בחירה רבה, פרטים רבים על המוצר וכמובן אחריות.
ישנן חנויות מקוונות המתמחות במוצרי מטבח ובמוצרים חשמליים לבית, וחשוב לבחור באתר מוכר ובטוח, המאפשר גם שירות לקוחות, תיקון והחלפה במקרה הצורך.