איך לארגן את המטבח נכון?
המטבח שלנו הוא לב ליבו של הבית. בני המשפחה נפגשים בו מספר פעמים ביום בין אם לארוחות, לבישול או סתם לקפה ועוגה טובה ליד. בשנים האחרונות המטבח הפך להיות יחידה אחת עם הסלון וכבר אינו מסתתר מאחורי קיר מפריד. אנחנו משקיעים לא מעט בעיצוב ויופיו של המטבח שלנו ויהיה חבל אם נשאיר אותו מבולגן ולא מסודר.
היום קיימים הרבה מוצרים שעוזרים לנו לשמור על מטבח מסודר ונקי ומאפשרים לנו לשמור על משטח עבודה גדול ונקי.
אם גם אתם מעוניינים לשמור על המטבח שלכם מסודר ומאורגן בצורה נכונה הנה כמה טיפים:
- סדרו את המטבח כך שכל הדברים הקשורים באותו נושא יהיו קרובים אחד לשני. לדוגמא את כוסות המים הקרים ליד מכשיר התמי 4. את כוסות הקפה יש לשים ליד הקומקום החשמלי או לחילופין ליד מכונת הקפה. את הסירים והתבלינים קרובים לכיריים וכו'.
- את מגירת הסכו"ם מומלץ לסדר באמצעות סלסלות ייעודיות המפרידות בין המזלגות, הכפות, הסכינים והכפיות. בדרך זו אין צורך לחפש בכל פעם מחדש בתוך הבלגן את מה שאתם מחפשים.
- תבלינים מומלץ לסדר על פני מדף צר על מנת שתוכלו לראות את כולם ביחד. מומלץ לשים אותם במכלים שקופים שתוכלו לראות את תכולתם ולשים מדבקה עם שם התבלין על מנת שלא תהיינה טעויות בבישול. את התבלינים ניתן לסדר במספר דרכים, לדוגמא: על פי תדירות השימוש – אם התבלינים בהם אתם משתמשים הכי הרבה הם מלח, פלפל ופפריקה שימו אותם ראשונים בתור או שניתן לסדר אותם לפי קבוצות – תבלינים בהם אתם משתמשים כאשר אתם מבשלים בשר כמו כמון, כורכום ועוד.
- מגירת בלגן – לכולנו יש מגירה כזו, מגירת הבלגן. היא מכילה המון דברים קטנים שאינם בגדלים אחידים ולכן הם מפוזרים במגירה זו ובכל פעם שאנחנו זקוקים להוציא ממנה משהו זה הופך להיות חיפוש מורכב. עברו עליה והשליכו לפח פריטים שלא השתמשתם בהם תקופה ארוכה. את הפריטים שנשארו, ארגנו בקופסאות על מנת שתוכלו למצוא את מה שאתם מחפשים ביתר קלות.
- בתוך הארונות אנחנו מחזיקים אוכל יבש כמו פסטה, אורז ועוד. לא תמיד אנחנו עושים שימוש בכל החבילה ואז נשארת חצי שקית שהולכת לה "לאיבוד" בתוך הארון. מומלץ לעשות שימוש בקופסאות שתאגדנה מוצרים מאותה קטגוריה אותה תוכלו פשוט לשלוף החוצה בקלות ובסיום, להחזירה למקום.
- מחבתות, סירים ומכסים – את המחבתות ניתן לסדר לפי הגודל, מהגדול ביותר לקטן ביותר כך שיכנסו אחת בתוך השניה. את הסירים והמכסים מומלץ להפריד כך שהסירים יוכלו להיכנס אחד לתוך השני ובכך לחסוך מקום ואת המכסים מומלץ להעמיד על הצד כך שיתפסו פחות נפח בתוך המגירה.
- קופסאות זכוכית ופלסטיק הן נפלאות לעשיית סדר במטבח, ניתן להשתמש בהם למוצרים יבשים שעלולים לאבד את טריותם כך שפשוט מכניסים את המוצר לקופסה, סוגרים והפריט ישמור על טריותו לאורך זמן. ניתן לשים בקופסאות שאריות של אוכל אותם אנחנו רוצים לשמור במקרר במקום לשים את הסירים במקרר. הקופסאות מגיעות בצבע שקוף כך שקל לראות מה נמצא בתוכן, בנוסף מכסה הקופסה שטוח כך שניתן להעמיד אותן אחת על השנייה בארון המטבח או במקרר ובכך לחסוך המון מקום. אם בחרתם להשתמש ולאחסן בקופסאות זכוכית תוכלו גם לחמם את השאריות בתוך המיקרו ובכך גם לחסוך בכלים.